Vízálló Szempillaspirál. Érdemes Használni?

Van olyan szempillaspirál, amely kiváló a tengerpartos környezetre és, amely segítségével a sminked makulátlan még akkor is, ha víz érinti? Egy olyan szempillaspirál, amely ellenáll a könnyeknek és az esőnek? A vízálló szempillaspirál ilyen termék, amely garantálja az érintetlen sminket az időjárási körülményektől függetlenül. Semmi sem tökéletes, még a vízálló szempillaspirál sem. Milyen hátrányai vannak ennek a szépségápolási terméknek? Ismerd meg annak összetételét, tulajdonságait és a tökéletes smink eltávolításának receptjét.

Vízálló Szempillaspirál – Összetétel

Az összes vízálló kozmetikum különbözik a szokásostól, főleg összetételükben. Míg a szokásos termékek alapanyaga a víz, a vízálló termékek szilikont, gyantaoldatot, ásványolajokat, viaszokat, polimereket és más hasonló vízálló anyagokat tartalmaznak. Éppen ezért tud tartós lenni a smink és a magas páratartalom, izzadság, könnyek vagy víz hatására sem kenődik el.

Vízálló Szempillaspirál – Tulajdonságok

A vízálló szempillaspirál olajos alapú és állaga megkönnyíti a használatot. Gyorsan kiszárad és nem okoz ún. “panda hatást”, amely más szóval azt jelneti, hogy a smink elkenődik. A vízálló termékek másik jó oldala az ápoló tulajdonságuk.

Vízálló Szempillaspirál – Smink Eltávolítás

A nevében is áll, hogy ellenáll a víznek, ezért vízalapú kozmetikumokkal eredménytelen az eltávolítás. Ezért a micellás krémeket és az összes hasonló sminktisztító készítményt olaj alapú kozmetikumokkal, például kétfázisú krémekkel kell kicserélni. A természetes kozmetikumok rajongói kókuszolajt kaphatnak.

Mindegy, hogy milyen smink eltávolítót használsz, a vízálló szempillaspirált mindenféleképpen nehéz lesz lemosni. Ahhoz, hogy a folyamatot meggyorsítják sok nő meglehetősen keményen dörzsöli a szemhéját. Ezt javasolt kikerülni, mert nem hozza ki a kívánt hatást és a bőrnek sem jó. Tudni kell, hogy az ilyen erőteljes szemhéjdörzsölés irritálja a bőrt és jelentősen gyengíti a szempillákat. Ennek következményeként a szempillák kihullnak.

Vízálló Szempillaspirál – Érdemes Használni?

A vízálló szempillaspirál minden vitathatatlan előnye ellenére, jelentősen ronthatja a szempilla állapotát, ha rendszeresen használják. A vízálló szempillaspirál nehéz formulája az erős smink eltávolítással kombinálva gyakran gyengíti és vékonyítja a szempillákat. Az ilyen helyzetek kialakulásának elkerülése érdekében vízálló szempillaspirált csak néha érdemes alkalmazni.