TOP 10 – a legjobb szempillafokozó összetevők, amelyeket minden szempillaspirálnak tartalmaznia kell

Manapság a szép szempilla smink nem elég. Az élet ritmusa, az oxidatív stressz, szmog, szennyeződés, változó éghajlati viszonyok miatt a szempillák is gondos ápolást igényelnek. Egész nap be van festve a szempillánk. Minél gazdagabb az összetétel, annál több előnye származik a szempilláinknak. Ezért a szempillaink növekvő ápolási igényei miatt érdemes neves szempillaspirált használni. Milyen összetevőkre van szükségünk ahhoz, hogy tudjuk, hogy a vásárolt szempillaspirál valódi csodákra képes? Íme, a legjobban értékelt összetevők, amelyek egy kiváló minőségű szempillaspirálban megtalálhatók. 

A legjobb szempillafokozó összetevők

 1. Szójabab csíra kivonat
  Az egyik legjobb, természetes növényi anyag, amely táplálást biztosít és erősíti a szempillákat. Serkenti a szempillák növekedését, megakadályozza öregedésüket és növeli a csillogást.
 2. Búzacsíra-kivonat
  Erősen regeneráló, nagy hatalommal bíró növény. Úgy működik, mint egy koncentrált szérum, amely kijavítja a kis szőrszálak sérüléseit, kisimítja és rugalmasságot és lágyságot biztosít minden szempilla számára. A búzacsíra-kivonat a szempillák megfelelő hidratációjáról is gondoskodik.
 3. Baicalin
  Egy másik rendkívül hatékony növényi kivonat. A bajkáli csucsóka gyökér flavonoidokban gazdag, amelyek célja a szempilla megújítása és megerősítése. A Baicalin nem csak táplálja, hanem védi a szempillákat, miközben mikroszkopikus pajzsot képez a felületükön, és ezzel megvédi a szempillákat a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól.
 4.  Arginin
  Természetes aminosav, amely felelős a szempillák hidratálásáért és megakadályozza a kiszáradást, valamint, hogy összetörjenek és veszítsenek a rugalmasságon. Az arginin hatékonyan serkenti a szempillák növekedését és megakadályozza, hogy azok kiszabaduljanak.
 5. Panthenol (B5 provitamin)
  Építi és megerősíti a szempillákat, biztosítja a rugalmasságot, tökéletesen csiszolja és javítja a kis szőrszálak megjelenését, illetve kulcsszerepet játszik a szőrsejtek felosztásában is.
 6. Biotin (B7 vitamin)
  A biotin nem csak a szempillák, hanem a haj számára is értékes összetevő, mert a kénmolekulák felhalmozódásáért felelős a hajmátrixban, vagyis ez a legfontosabb építőanyag.
 7.  E Vitamin
  Közismert és rendkívül értékes vitamin, ami rendkívüli szerepet kap az öregedés gátlás során. Ez továbbra is az egyik legerősebb antioxidáns, mert javítja a tápanyagok szállítását a sejtek belsejébe. A hajhagymában erősíti a szempillát, megelőzve a sérülést és az öregedést.
 8.  A Vitamin
  Támogatja a test sejtmegújulási ciklusát, felgyorsítja és javítja a hajhagymák regenerálódását, növeli azok szilárdságát, stimulálja őket a működésre és serkenti a növekedést.
 9.  Rizsviasz
  Tökéletesen védi a szempillákat a sérülésektől, miközben mikroszkopikus, elzáródó bevonatot képez a felületükön, amely megvédi a belső szerkezetet a vízveszteségtől. Ezenkívül fokozza a ragyogást, lágyítja a szempillákat, erősíti azok rugalmasságát és szépen óvja őket.
 10.  Ásványi eredetű pigment (pl. Magnetit)
  A szempillaspirálban lévő ásványi festék csúcsminőségű alkotóelemek, mert nemcsak kitűnő színű szempillákat biztosítanak, hanem egyben regenerálják, hidratálják és táplálják őket.