Színes szempillaspirál. Mikor használjuk? Melyik színt kell választani?

A színes szempillaspirál nem olyan népszerű. Valószínűleg azért, mert nem sok nő keresi őket. Tudjuk, hogy az intenzív fekete a legjobban hangsúlyozza a szemet és vizuálisan megvastagítja a szempillákat. Mikor érdemes más színű szempillaspirált használni?

A színes szempillaspirált a Revlon márka találta ki, amelynek hivatalos bemutatója 1960-ban történt. Abban az időben kék, zöld és lila szempillaspirál került piacra. Bár azonnal felkapták a színes szempillaspirálokat, mégsem maradt meg a trend. Részben azért, mert a színes smink nem működött a fekete-fehér televízió korszakában. Később a 80-as és 90-es években visszatértek a színek. Diszkó korszakban uralkodtak, de ugyanolyan gyorsan giccs szimbólummá váltak. Mivel a történelem ismétli magát, a színes szempillaspirálok újra porondra lépnek!

Színes szempillaspirál

A szempillaspirálok általában jelentős helyet foglalnak el a sminkes táskánkban. Minden szépség típusnak megfelelnek, és nem számít a haj színe. Ezért a barnák, vörösek és a szőkék is egyaránt használhatják és szépek lehetnek. Minden sminkhez megfelelnek, mert a fekete klasszikusnak és elegánsnak tekinthető. A színes szempillaspirál határozottan merészebb nők számára ajánlott, akik pihentetni szeretnék a klasszikus stílust. Az ilyen kozmetikumok tökéletesen kiegészítik a nyári stílust, és remek kiegészítőként jelentkeznek a fesztiválokon.

Sok nő tart a színes szempillaspiráltól, mert nagyon feltűnőek. Nem mindenki viselheti napközben és akár túl domináns i lehet. Ezért csak a bátor és magabiztos nőknek ajánlott, akik nem félnek a kísérletezéstől. A hatás extravagáns lesz.

Melyik színt válaszd?

Manapság a színes szempillaspirál több árnyalatban kapható. Érdemes tudni, hogy melyik szín felel meg a szépség típusunknak, és melyik árnyalat tud a legjobban alkalmazkodni.

  • kék szempillaspirál – frissességet ad, vizuálisan nagyobbítja a szemet és feltűnővé teszi őket
  • lila szempillaspirál – tökéletesen beleolvad a kék és  zöld szemekkel
  • zöld szempillaspirál – a zöld árnyalatok alkalmasak a barna szemre
  • piros/rózsaszín szempillaspirál – kockázatos, fáradt szemnek a benyomását kelti

Ha nem szeretnénk, hogy a sminkünk ilyen szempillákkal domináljon, akkor csak érintsük meg a hegyét. Akár csak az alsó szempillákat befesthetjük, hogy kihangsúlyozzuk őket. Ezenkívül a semleges színű, nagyon világos szemhéjpúder használata – bézs vagy világosbarna segít a smink tompításában. Légy mérsékelt. Használj kontrasztot. Hagyja, hogy a szempilla játssza a fő szerepet!