Szeretnél tökéletes szempillákat? Ezeket a hibákat kerüld!

Úgy tűnik, hogy mindent tudunk a szempillaspirálról és annak használatáról. Eközben a szem sminkkel kapcsolatos hibák továbbra is nagyon gyakoriak. Ezért, ha te is olyan szempillákat szeretnél, mint a TV sztároknak, akkor figyelj oda, hogy ne kövesd el ezeket a hibákat.

A leggyakoribb hibák a szempillaspirál alkalmazásakor

  1. Donatella Versace egyszer azt mondta, hogy nincs olyan dolog, mint a túl sok szempillaspirál. Sajnos ez a kiváltság nyilvánvalóan nem mindenkire vonatkozik tehát a harmadik vagy a negyedik réteg felvitele előtt gondold át, hogy mennyit bír ki a szempillád. Leggyakrabban összeragasztja a szempillákat és ún. pókszerű hatást vált ki.
  2. Felvitted az első réteget és türelmesen kivártad, hogy megszáradjon? Ez idő pazarlás és kockázatos, ugyanis legjobb, ha nedves szempillákon dolgozol. Ezt minden stylist és sminkes tudja. A második réteget még az első réteg kiszáradása előtt kell felvinni, hogy ne alakuljanak ki kis csomók a szempilla tetején.
  3. Szoktad pumpálni a spirált a tubusban? Általában a nők 90%-a csinálja. Ez azt jelenti, hogy energikusan ki-be húzogatod a spirált. Ilyenkor arra számítunk, hogy több anyag kerül fel a pálcára és többet sikerül eloszlatni a szempillákon. Sajnos ezzel túl sok (és teljesen felesleges) mennyiségű levegő jut be a tubusba. Ezután a termék megváltoztatja állagát és nem alkalmazható olyan könnyen, mint általában.
  4. Tudjuk, hogy reggelente nincs sok időd a precíz sminkelésre, de néha jobb kihagyni a szemhéjfesték vagy szájrúzs használatát és inkább csak a szempillákkal foglalkozni. A figyelmetlen vagy túl gyors sminkeléssel foltokat csinálhatunk a felső és alsó szemhéjon. Ilyen esetben érdemes a sminkesek és a bloggerek ismert trükkjét használni: tegyél egy kanalat a szempillák és a bőr közé. E módszernek köszönhetően biztosan nem kenődik el a szempillaspirál, mert a felesleg a kanálra kerül.
  5. Ha nem mosod a szempillaspirált, a maradványok összegyűlnek a spirál üregeiben, és a smink alkalmazása során a szempillákra jut fel. A baktériumok nagyon könnyen kifejlődnek a pálcán. Ne feledd, hogy a szempillaspirált vízzel vagy kímélő folyadékkal érdemes legalább egyszer vagy kétszer megmosni.