Rost szempillaspirálban. Mi értelme a rost használatának a szempillás termékekben, és érdemes-e 3D szempillaspirálokat használni?

A rostos szempillaspirál állítólag meghosszabbítja a szempillát azáltal, hogy az egyes szempillák hegyére külön-külön felépül. Az ilyen típusú szempillaspirál rövid és vékony szempillákra való, és várhatóan létrehozza a „Wow” hatást. Vajon az ilyen szempillaspirálok valóban csodát képeznek? Miért érdemes rost szempillaspirált vásárolni? Biztonságos-e? Milyenek az eredmények?

Mi a rost egy szempillaspirálban?

A szempillaspirálban lévő szálak olyan szintetikus anyagokból nyert molekulák, mint a nejlon, poliészter és cellulóz. Ezek az anyagok rendkívül népszerűek ezen a piacon. Tulajdonképpen nekik köszönhetően állítható elő sok mindennapi tárgy: vezetékek, kerékpár alkatrészek, szintetikus övek, harisnyák és egész csomó anyag, amely légmentes.

A nejlon, cellulóz és poliészter apró részecskékben szerepel a szempillaspirál összetevői között, azért, hogy a kozmetikai rétegek tapadjanak a szempillákhoz, és hozzáépüljenek a szempilla hegyéhez. Ennek eredményeként úgy tűnik, hogy a szempillák határozottan hosszabbak. A gyakran rostos szempillaspirálokat 3D szempillaspirál címkével látják el. Ez a kifejezés állítólag leírja azt a hatást, amelyet a kozmetikumok várhatóan elérnek. Pontosabban a 3D szempillaspirálnak egyértelműen intenzívebbé kell tennie a felvitt szempillaspirál rétegeket, azaz a szempillák drámai hatást kapnak.

Rost a szempillaspirálban. A szempilláknak ajándékozott hatás

A szempillaspirálban lévő rost hihetetlenül hosszú szempillákat ígér: hosszú, vastag és sűrű. Vajon erre a hatásra kell számítanunk? Sajnos a rost szempillaspirál nem alkalmas mindenki számára. Állítólag nagyon nehéz alkalmazni, mert már az első rétegtől leterheli a szempillákat. Alapvetően a szempillákra ráadott réteg nem hozza meg a természetes hatást. Gyakran olyan vékonyak, hogy a szempillahegyek néhány órán belül elkezdenek görbülni, meghajlani és lehullni. A rost múló anyag, mert tapadása nem kielégítő. Ennek eredményeként a bevonatok törékenyek és pelyhesednek, és ez az egész sminket elrontja.

Azt is érdemes kiemelni, hogy a rost nem választja el a szempillákat, és ez meglehetősen gyorsan megteremti ezt a nagyon nemkívánatos pókszerű hatást. Mi ez a pókszerű hatás? Összeragadt szempillák, amelyek természetellenesen egymáshoz tapadnak. Nyílván az ilyen szempillák elcsúfítanak, és végképp nem hozzák ki a belső szépséget.

Rost a szempillaspirálban. Kártékonyság

A szempillaspirálban lévő rosttal kapcsolatos utolsó, mégis nagyon fontos kérdés annak vitathatósága. Ugyanis bekerült a potenciálisan allergiás anyagok csoportjába. A rostok gyakran irritálják a szemet, elhomályosítják a látást, viszketést és könnyes szemeket okoznak. A kontaktlencséket viselőknek nem ajánlatos, a mikroszkopikus molekulák hozzáférnek a lencsék alá és könnyen irritálják a szemgolyót.

Rost a szempillaspirálban. Hogyan lehet felismerni az összetevők listáján?

A szempillaspirál rostja a csomagoláson szereplő 3D vagy INCI felirat alapján felismerhető. A rostnak több neve is van: műselyem, polikaprolaktam, poliamid-6, PA-6 (nylon-6) és poliészter-5.

Rost a szempillaspirálban. Vélemények

A 3D Szempillaspirál nem szokott pozitív véleményeket kapni. A nők gyakran panaszkodnak a szempillaspirál rövid élettartamára, nehéz használatára, elkenődő hatására, összeragadt szempillákra és pelyhesedésre.