Mi értékes a szempillaspirálban? A szempillaspirál legjobb tápláló összetevői

A nők többsége legalább napi egyszer használ szempillaspirált. Úgy szoktuk használni, hogy közben nem vesszük észre, hogy a szempilláink mindent felszívnak, ami a kozmetikumokban található. Ezért az a legjobb, ha az alkalmazott szempillaspirál minél több értékes kondicionáló anyagot tartalmaz. Milyen összetevőket kell keresni a következő szempillaspirál megvásárlása előtt? Nézzük meg.

Egyre több szempillaspirál ápoló anyagokat tartalmaz, nem csak a szempillák szépítésére, hanem az egészségük fenntartására. Ez nagyon bölcs dolog, mert a túlterhelt szempillák és a túl sok kezelés után a pillák rendszeres ápolást és erősítést igényel. Nézd meg, mit kell keresni egy szempillaspirálban!

Íme, a legértékesebb ápoló összetevők, amelyeket a szempillaspirálnak tartalmaznia kell:

  1. A B5-provitamin, amelyet néha pantenolnak is neveznek, olyan összetevő, amely a szempillák simaságát és rugalmasságát biztosítja. Nemcsak ragyogást biztosít, hanem erősíti a természetes védőréteget és ezzel meggátolja a vízveszteséget. Ennek köszönhetően mindig jó állapotúak.
  2.  Az E-vitamin a második vitamin, amelyet érdemes keresni a szempillaspirálban. Néha ifjúsági vitaminnak hívják, mert erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Az E-vitamin megvédi a szempillahagymákat a szabad gyökök káros hatásaitól és javítja a sejtekben zajló folyamatokat.
  3.  A búza és a szójacsíra-kivonatok általában együtt találhatóak. Ez egy komplexum, amely erős regeneráló hatással rendelkezik, táplálást, megfelelő hidratációt és rugalmasságot biztosít. Érdemes ezt a duót keresni a megvásárolni kívánt szempillaspirálban, mert meggátolják az öregedést és kiesést azzal, hogy serkentik a növekedést.
  4.  Az argán olaj ma már egyre több kozmetikumban megtalálható. Nem csoda, mert egy olyan gazdag olaj, amely számos tápanyagot tartalmaz és kiváló regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik. Megerősítheti a gyökereket és megakadályozhatja a szempillák kihullását.
  5.  A selyem fehérje, a szempilláink pedig fehérjékből készülnek. Ezért a gyenge szempillákhoz selyemtartalmú szempillaspirál ajánlott, mivel ezek nagymértékben megerősítik és pótolják a hiányt. Ezenkívül egy selyemtartalmú szempillaspirál selymes és sima állagú, amivel a szempillák fényessé válnak.
  6.  Az arginin vagy aminosav a szempillaspirál másik olyan összetevője, amit érdemes megkeresni, mert számunkra teljesen természetes anyag. Feladata a szempillák hidratálása, a tápanyagok felszívódásának javítása a szőrhagymákban és a szempillák növekedésének stimulálása.
  7.  A kaméliaolaj a második olaj ebben az összeállításban. A kínai zöld teaolajjal dúsított szempillaspirál nagyon jól regenerálja a szempillákat, mélyen táplál, és belülről megerősíti őket.
  8.  A Scutellaria baicalensis Georgi kivonata (az úgynevezett bajkáli csucsóka) szintén figyelemre méltó összetevő. Ez egy természetes UV-szűrő. A szempillaspirálban olyan anyagként működik, amely lelassítja az öregedési folyamatot, és védőpajzsként szolgál a szempillák számára a magas flavonoidok miatt.