Melyik hajolaj a legjobb? Útmutató és hasznos tippek

Minden nőnek van egy különleges hajszála, amelyet meg kell őriznie és meg kell védenie. Az egyik legjobb módja ennek, hogy a megfelelő hajolajat válasszuk ki. Miután ez egy olyan eszköz, amely fenntartja a haj szépségét, lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy válasszuk ki a megfelelőt. Itt van néhány ötlet, amit követhetsz.

1. Fontold meg a haj típusát:

A haj típusunk meglehetősen összetett, de szépen szokták kategorizálni a következők szerint:

  • Nagyon kövér haj
  • Rendszeres haj
  • Finom haj
  • Keratin kezelt haj
  • Egyéb típusok

Az első dolog, amit teendőnk, hogy meghatározzuk a haj típusunkat. Ez segíthet meghatározni, hogy milyen olajat használjunk és melyik az optimálisabb a hajunk számára. Az erősebb haj típusoknak szükségük van a magasabb zsírtartalmú olajokra, mint például a kendermag vagy a jojobaolaj. Ezzel szemben finom és közepes haj típusok jobban járnak a könnyű olajokkal, mint például a tökmagolaj, a ricinusolaj és a vazelina.

2. Vizsgálja meg az összetételét:

Annyi olaj származik más növényi olajokkal, mint például a mogyoró, az olíva, a szezám, a kókusz, a sütőtök, a andiroba, a rózsa, az argán és az édes mandula. Ezek mindegyike különböző előnyöket kínál, tehát a legfontosabb az, hogy olyan olajat válassz, amelyik megfelel a konkrét haj igényeinek. Például a kendermagolaj kitűnően hidratál, míg az édes mandulaolaj segít megőrizni a haj tisztaságát és rugalmasságát. Ha szeretné, hogy a haja ragyog, válasszon egy olajat, amely magas E-vitamin-tartalommal rendelkezik, például a ricinus. Ha pedig száraz haja van, válasszon egy olajat, amely kollagénnel és bőrvédő hatóanyagokkal működik, például a argánolaj.

3. Nézze meg a tápanyagokat:

Amikor megvizsgáljuk egy olaj összetételét és a hozzáadott tápanyagokat, azt kell meghatároznunk, hogy hajunk ténylegesen működik-e az adott olajnál. Nagyszerű alap a kókuszolaj, mivel sok E-vitamint tartalmaz. A mandulaolaj rozmaringgal és levendulával keverve segíthet növelni a hajvédő hatását, míg a ricinusolaj sheavajjal történő keverése segít fejleszteni a ragyogást. A tökmagolaj jojobával keverve csökkentheti a hajritkulást, míg a jojobaolaj szőlőmag-kivonattal keverve növeli a rugalmasságot.

4. Vizsgálja meg a típusokat:

A hajolajok különböző típusokban találhatók meg, leggyakrabban könnyű, közepesemelésű és súlyos súlyúak, és eltérő hatással vannak a hajra. A könnyű hajolajok leginkább a haj tónusának visszaállításához és azaddigi megőrzéséhez használhatók, enyhe tisztítást és ragyogást biztosítva. Elképzelhető, hogy a közepesen emelő olajok bőrvédő anyagokat tartalmaznak, és javítják a haj szerkezetét, hogy jobb rugalmasságot kapjon. Végül, a masszív olajok kifejezetten hajfogáshoz használhatók, és segíthetnek csökkenteni a nedvességveszteséget és a szárazságot.

5. Gondolkozzon az árnyalatokon:

Az olajok világos és sötét színűek. A világosolajok, mint például a kókuszolaj, könnyen behatolnak a hajba és könnyen kenhetők. Tolja be az érzékeny hajba, hogy megvédje az UV-sugaraktól és a szabadgyököktől. A sötétebb olajok, mint például az argánolaj, több zsírt biztosítanak, de nem olyan fokozatosan adagolhatóak.

6. Kombinálja az olajokat:

A legjobb eredmény elérése érdekében néhány olaj kombinációját használhatja. A jojobát vazelinnel, kendermagolajjal és ricinusolajjal keverve jobban működhet a hajában, mivel mindegyikük különböző előnyöket kínál, amik segíthetnek elérni az Ön számára kívánt hatást.