Melyik anyag hosszabbít a szempillaspirálban? A szempillaspirál varázslatos tulajdonságai

Úgy tűnik, hogy a szempillákat hosszabbító szempillaspirálok a legnépszerűbb termékek. Ha nem vagy elégedett a szempilla hosszával és vastagságával, akkor valószínűleg ezt a típusú szempillaspirált használod. Ugyanakkor tudod, hogy mi az, ami hosszabbít benne? Tudd meg, hogy működik.

A nők olyankor választanak szempillák hosszabbító szempillaspirált, amikor nem elégedettek a szempilláik hosszával. Természetesen a rövid szempillák kezelésének legjobb módja egy szempillát javító szérum alkalmazása, amely felgyorsítja a szempilla növekedését azáltal, hogy néhány milliméterrel meghosszabbítja őket. Sajnos a kezelés hatása nem mutatkozik ki egyik napról a másikra. Határozottan gyorsabb megoldást kínál a szempillát meghosszabbító szempillaspirál.

Milyen a szempillát meghosszabbító szempillaspirál?

Olyan szempillaspirálokat keresünk, amelyek maximálisan meghosszabbítják a szempillát, pedig nem is tudjuk mely összetevők felelősek ezért. Ismerve ezeket az összetevőket megkönnyebbíti a szempillaspirált vásárlást. Ilyenkor nem kell annyi szempillaspirált tesztelni, hogy tudd, melyik fogja előnyösem meghosszabbítani a szempillaspirált. Meg kell vizsgálni a szempillaspirál összetevőinek listáját.

Tudod-e mi hosszabbítja a szempillákat?

Egy adott szempillaspirál tulajdonságai főként az alapanyagoktól függnek. Ha azt szeretnéd, hogy a szempillaspirál meghosszabbítsa a szempilláid, ellenőrizd, hogy mi rejlik az üvegben. Itt található a szempillák meghosszabbításáért felelős anyagok teljes listája:

  • rost – nejlon, poliészter, selyem vagy cellulóz. Számos szempillaspirálban megtalálható, de érdemes tudni, hogy külön is megvásárolható (ún. palackokban). A rostok feladata belekapaszkodni a szempillákra és extra hosszúságot varázsolni. A szempillaspirálban lévő rostok egyrészt meghosszabbítják a pillákat, de másrészt összeragasztják és túlterhelik őket. Ezenkívül a rost hozzájárul a pókszerű hatáshoz.
  • polimerek – ezek az élő szervezetek legalapvetőbb természetes építőelemei, ám szintetikus változata is van. A szempillaspirálban lévő speciális polimerek több milliméterrel meghosszabbítja a pillákat. Ezek a molekulák a pillákra kapaszkodnak, és ezzel határozottan hosszabb és teljesebb megjelenésű szempillák hatását biztosítják.
  • viaszok – leggyakrabban méhviasz, karnauba viasz, rizsviasz. A polimerekhez hasonlóan működnek, tehát minden szempillát bevonnak, növelve annak hosszabbítását. A viaszok alapvető feladata a termék állagának fenntartása, a vízhiány megakadályozása, simítás és a szempillák fényesítése. A jól összeállított viaszkészlet szempillát meghosszabbító tulajdonságokat is biztosít.
  • púderek – púderes vagy finoman őrölt anyagok, mint amilyenek az ásványi anyagok. A jó minőségű, szempillát meghosszabbító szempillaspirálnak porszerű összetételűnek kell lennie, tehát nem lehet túl folyó és sima. Ennek köszönhetően, miközben befesti a szempillákat, a kis részecskék felkapaszkodnak a pillákra (és a végekre) és növelik a volument. Ennek eredményeként látható a szempillák hosszabbítása. A púderek általában nem terhelik le a szempillákat és jobban működnek, mint a rostok.
  • pigment – [részben] szintén hatással lehet a szempilla hosszára. Fizikailag nem hosszabbítja a szempillákat, hanem csak vizuálisan. A titok az, hogy egy jó szempillaspirál a tövétől a végekig befesti a pillát; a szempillák végei természetesen könnyebbek és szinte láthatatlanok. Ezért egy intenzíven pigmentált szempillaspirál a látszólag hosszabb szempillák hatását hozza létre.

Milyen applikátor kell egy hosszabbító szempillaspirálhoz?

Bár a szempillaspirálban használt összetevők meghatározzák a termék célját, az alkalmazott applikátor is ugyanolyan fontos. Minden szempillaspirál eltérően működik. A szempilla meghosszabbítása és a volumennövelés csak akkor érhető el, ha klasszikus alakú szilikon ecetet használunk. Ha a sörte nincs szélesen elrendezve, és ha a hossza megfelelő, akkor az applikátor tökéletesen szét fogja választani a pillákat és ugyanakkor szépen befedi őket. Igazság szerint egy jós szempillaspirál meghosszabbítja a szempillákat, mert a spirál a szempillák egészét képes elérni és befesteni.