Hogyan tűnjenek a kis szemek nagyobbaknak?Hasznos trükkök kis szemekre

A megfelelően elvégzett smink elfedheti a kisebb archibákat: nagy orr, keskeny ajkak és kis szem. Hogyan lehet kihangsúlyozni a szemet? Tanulj meg néhány hasznos smink trükköt.

Hogyan tűnjenek a kis szemek nagyobbaknak?

 • Előkészületek
  A szemjavító smink felvitele előtt elő kell készíteni az arcot. Ezért használj arcradírt, és vigyél fel hidratáló krémet vagy kiváló minőségű alapot. Hagy, hogy beleivódjon a bőrbe, majd kend fel az alapozót. Szükség esetén egy korrektorral fedd be az archibákat és a szemek alatti sötét karikákat (a sötét karikákra használj kiemelő korrektort). Utolsó lépésben kend be a szemhéjad korrektorral vagy világos alapozóval vékony rétegben.
 • Szem nagyobbító smink. Gyors alternatíva
  Először egy bézs árnyalattal kend be a szemhéjat, majd egy fekete vagy sötét barna szemceruzával rajzold meg a szemhéjvonalat. Figyelj oda, hogy ne a szemzugból kezd a vonalat, mert ezzel csak kisebb lesz a szemed. Ezután a mozgó szemhéjon használj sötét árnyalatot ahhoz, hogy mélységet varázsolj. A nude szemceruzát kétféle képen használhatod: finoman elkenheted a szemöldök alatt és a vízvonalon is alkalmazhatod.
  A szem nagyításának fő kérdése a szempilla javítása. Ezt szem előtt tartva kend be őket szempillaspirállal és használj szempilla göndörítőt. A szépen begöndörített szempillákon kívül semmi sem nagyobbítja jobban a szemeket. Ha túl rövidek a szemünk is kisebbnek fog tűnni. Ezért a szemöldök végének összhangban kell lennie az elképzelt vonal végével, amely az orr szélétől a szem külső sarkán keresztül a halánték felé halad. Ha a szemöldök nem elég hosszú, akkor jobb, ha a szemceruzával meghosszabbítod.
 • Szem nagyobbító smink. Haladóknak
  Szükség esetén használj árnyékolót a szemöldök megrajzolásához vagy kiemeléséhez. Az is jó, ha mindkét szemöldököd egy géllel rögzíted, ha már sötétek és dúsak. Utána kend be az egész szemhéjat egy gyengéd (krémes vagy bézs) árnyalattal. A szem belső zugában használj világos árnyalatot és kend el a mozgó szemhéjon. A szemhéj végén és a ráncokon barna árnyalatot használhatsz, amit jól elkensz. Most vegyél elő egy sötétebb barna árnyalatot az alsó szemhéjak kezelésére. Kend el a külső sarokból a közepéig. Utána vigyél fel egy világosabb árnyalatot a szem belső sarkába. A végén egy fekete szemkihúzóval rajzolj egy szép vonalat a felső szempilla vonalon és kend be a szempillákat szempillaspirállal.