Hogyan legyenek hosszú, erős és sűrű szempilláink?

Hogyan legyenek hosszabb szempilláink?

Hogyan növekednek a szempillák?

Ezek a leggyakoribb kérdések, amelyeket nem csak a weboldalakon és az online fórumokon kérdeznek. A drogériákban és a szépségszalonokban is találkozhatsz velük. Nagyon sok nő hosszabb, sűrűbb és egészségesebb szempillákra vágyik. Ezek a nőiesség tulajdonságai évszázadokon keresztül nem változtak. A gyönyörű szempillák mindig divatosak, és sose lehet őket megfosztani erről a trónról. Adunk néhány tanácsot arra, hogy hogyan ápold őket és, hogyan legyen egészséges, hosszú és sűrű szempillád.

Mi károsítja a szempillákat?

A szempilla állapota csökken a nem megfelelő ápolás (ez a gyengeség leggyakoribb oka), valamint a test számos külső körülményeinek és változásainak következtében. Gyakran mi vagyunk ezért felelősek! Miért? Mivel kevésbé foglalkozunk, a szempillákkal elfelejtjük, hogy a szépítő kezelések egyidejűleg gyengítik őket. Íme, néhány ok, amely miatt a szempillák gyengülnek; nézd meg, hogy rád is vonatkoznak-e. Talán ezzel kikerülheted a további károsodást. A szempillák romlásának leggyakoribb okai:

 • krónikus, súlyos stressz
 • nem megfelelő ápolás (kétes összetételű szempillaspirál, nem megfelelő sminktisztító)
 • dohányzás
 • gyógyszeres kezelés (elsősorban antibiotikumok)
 • szempilla meghosszabbítás
 • műszempillák felvitele
 • évszakok változása
 • szempilla göndörítő használata
 • meleg szempilla göndörítő használata
 • túl erős smink eltávolítás
 • étrend megváltoztatása (szigorú diéta)
 • vitaminhiány
 • sminkben alvás
 • a szemek gyakori dörzsölése

Hosszú, vastag szempillák – házi készítésű módszerek 

Hogyan lehet vigyázni a szempillákra és javítani azok állapotát?

A szempillák ápolására vonatkozó számos tipp között a nagymamák és ük nagymamák körében évszázadok óta ismert különlegesség került előtérbe. Ricinusolaj – valóban olyan jó a szempilla ápolásában? Ebben a kérdésben a vélemények megoszlanak – sok nő azt állítja, hogy inkább placebóként, mint szempillaszérumként működik.

Tény, hogy a ricinusolajjal történő kezelés hónapokat vehet igénybe, viszont ez regenerálás helyett inkább védő tulajdonsággal bír. Ennek ellenére jó megoldás, ha a szempillák kiszáradnak és kissé legyengülnek, mivel egy speciális, lezáró bevonatot hoz létre a szőr felületén, és ez óv a károsodástól és kiszáradástól. Megerősíti a haj felületén a hidrolipid egyensúlyt, és védi a mélyebb rétegeket az állapot teljes romlásától.

A ricinusolaj használatának hátrányai közé tartozik az a tény, hogy ez egy nagyon vastag és ragacsos anyag, amit nem szabad naponta felvinni a szempillákra, mert kellemetlenséget okoz, a kötőhártyazsákba is bejuthat és irritálja a szaruhártyát. Ezért a ricinusolajat nagyon óvatosan kell felvinni a szempillájára, lehetőleg este lefekvés előtt és kis mennyiségben.

Hosszú, vastag szempillák – erősítő gyógyszer

Az utóbbi évek egyik legjelentősebb találmánya az innovatív (szigorúan szempillák számára készült) speciális szérum, amely szemceruza formájában kapható. A szempillanövelő szérum rendkívül hatékony, mivel a szempillák legfontosabb részén, a hagymáin működik. Itt kezdődik minden kis szőrszál és itt dől el a megjelenése, állapota és hosszúsága. Minél jobban károsítjuk a szempillákat, annál gyengébbek lesznek a szőrhagymák. Lényegében nem elég erősek, hogy a hüvelyben tartsák a pillát,  vagy egy új, erős szempillát “hozzanak létre”.

A szempillanövelő szérumot közvetlenül a szempilla vonal fölé kell felvinni, mert ezek közül a legjobbak képesek megerősíteni a szőrhagymákat és egy hónappal meghosszabbítani minden egyes szempilla élettartamát. A javítás fokozatosan, de változatlanul és tartósan történik, amivel a végén sűrű, telt és hosszú szempillákat kapunk, illetve, amelyek szorosan bele vannak ágyazva a tüszőkbe.

Manapság egy szempillanövelő szérum vitathatatlanul a legjobb gyógyszer, amely megerősíti és intenzívebbé teszi a szempilláinkat; kiváló véleményeket gyűjt a használó nők körében, és gyakran “palack szempillának” hívják. Sok nő azt állítja, hogy a szempillanövelő szérum meghaladja a szempilla meghosszabbításának hatását, mert hasonló, de természetes hatást fejt ki a szempillákra – “mint a pillangószárnyak”.