Hogyan (és miért) gondoskodj a szempillaspirálról és ecsetéről?

Vettél egy szempillaspirált és azon töprengsz, hogy miért nem keni be a szempilláid úgy, mint korábban? Egyre több csomót veszel észre, az ecset nem választja el a szempillákat és az egész sminked olyan össze-vissza áll? Meglepő módon nem feltétlenül a szempillaspirál a bűnös. Úgy tűnik, hogy a végső smink hatást befolyásolja, hogy mennyire tisztítjuk az applikátort. Adunk néhány tippet arról, hogy hogyan nyújtson hosszantartó hatást a szempillaspirálod, hogyan legyen precíz szemsminked és miképp éred el a csábos tekintetet.

Miért jobb gondoskodni a szempillaspirálról?

A szempillaspirál egy olyan kozmetikai termék, amely tartósnak tűnik, de mégsem az. Noha csak fokozatosan oxidálódik, amikor kihúzzuk a tubusból, a védőrétegek mégis kiszáradnak és maradványokat képeznek a sörték között. Ezek a szempillaspirálok csomókat képeznek, amitől a pillák összeragadnak. Sőt, ha nem gondoskodsz róla megfelelően, az idő múlásával a szempillaspirál megváltoztathatja állagát. Ennek eredményeként a csomók képződnek, csökken az élettartam, gyorsan kiszárad és pelyhesedik. Hogyan tudjuk ezt megelőzni?

Hogyan tisztítsuk a szempillaspirált?

  1.  Rendszeresen mosd meg a szempillaspirált
    Ha folyamatosan hibátlan sminket szeretnél és megakadályozni a foltok képződését, akkor rendszeresen kell megmosnod a szempillaspirált. Egy kis meleg víz hippo allergén szerrel vagy szappannal megteszi. Ne feledd, hogy a sörte gyorsan eltorzulhat. A szilikonos szempillaspirálokat könnyebb tisztán tartani és sokkal hosszabb ideig bírják. Utolsó sorban említendő, hogy a spirált legalább kétszer havonta kell megmosni (valójában egyszer hetente kellene).
  2. Jól csavard le a tubust
    A szempillaspirál egy olyan kozmetikum, amely fokozatosan reagál a levegővel. Ahhoz, hogy az állaga változatlan maradjon, jól csavard le a tubust. Ezenkívül próbáld nem “bele pumpálni” a levegőt, tehát ne mozgasd fel-le, mert egyébként sem kerül fel több anyag. Ezzel csak rosszabb lesz az állaga. Ennek következményeként a termék gyorsabban kiszárad, mert a benne lévő víz könnyen kipárolog.
  3. Ne önts sminklemosót vagy egyéb folyadékot a régi szempillaspirálra
    Smink eltávolító krém vagy micellás testápoló hozzáadása egy szempillaspirálhoz általános gyakorlat, amely sajnos nincs pozitív hatással a termék minőségére. A folyékony kozmetikumok hátrányosan reagálnak a szempillaspirál molekuláira. Ennek viszont szerencsétlen következményei lehetnek: elsődlegesen a termék minősége és tartóssága romlik, a szemsmink nem néz ki jól és akár allergiás reakciókat is kiválthat. Azonban, ha a szempillaspirál túl sűrű, tedd a tubust egy pohár meleg vízbe. A tubus fel fog melegedni és a benne lévő anyag is folyékonyabb lesz. Ezzel a trükkel megmented a napot, amikor utolsó pillanatban készülsz valahová. Mégis jobb, ha egy új és friss szempillaspirállal lecseréled a régit.