Arcvonások és a karakter: Mi ról árulkodik az önedből kirajzolódó arcforma?

A fiziognómia, az arcvonásainkból leolvasható karakterünk megismerését tökéletesen leíró ősi tudomány a mai napig megdöbbentő pontossággal alkalmazható a különböző arcvonások megfigyelésével. Jelen cikkünkben feltérképezzük, hogy az arcunkat kirajzoló ívek és az eltérő homloktípusok pontosan mire utalhatnak az adott személy karakterével kapcsolatban.

Az orr alakja és a típusok

Az orrtételünk jelentős információkat tud adni karakterünkről. Ugyan a kutatások számottevő eredményeket még nem tudtak felmutatni, számos fiziognomus szerint az orr típusa meghatározza, hogy milyen helyzet mellett az arc nem fog unalommal vagy unott ábrázattal reagálni.

 • Általánosan: Az orrforma jelzi a karakterünket. Az alacsony lentól kezdődő vonalak és költői arcok sokkal kreatívabbak, míg a magasabb, szív alakú szemöldökék inkább az adott személy gondolkodásmódját jelzik, amely erőteljes és racionális.
 • Régi nézet: Az orr alakja sok korai fiziognomus szerint jelzi a személy karakterjellemzőit. A hosszú orr előidézi a visszafogott, óvatos karaktert, míg az orrba pottyant orr kedélyesebb, nagyobb szabadsággal és csábítóbb természettel párosul.
 • Modern nézet: Manapság sok más orrforma jelenik meg, amelyek jellemzői sokfélék lehetnek. Az előzőekkel ellentétben a társadalmi igazságok és a változások változását hordozó arcvonások mellett menő orrforma bekerülhet a trendi, modern szabályokba.

Az arcformától eltérő homloka és ívek

Az arcforma a különböző homlok típusait is meghatározhatja. A homlokoromfelosztítás az arcunk alapvető jellegzetességeit osztja kategóriákra, amelyek mindegyike más és más tulajdonságokkal bír. Az alábbiakban néhány ív és homloktípust fogunk látni:

 • Göndörsort: A göndörsort az egymásból álló göndör vonalak alkotják általában az orr tetején. Az ilyen típusú homlokok jelzik a szerepet, amelyet a személy betölt a környezetében, többnyire egyfajta érzékenységgel és intuitívan.
 • Dús font: A dús font olyan arcvonásként ismert, amely alig látszik a homlok tetején. A dús fontú homlokok megfigyelés, átlátás, megértés és megfelelő reakció képességeiről árulkodnak.
 • Az egyenes sor: Az egyenes sorok a homlokra és a szemöldök tetejére esnek. Jellemzően az ilyen homlokokkal rendelkező emberek kreatívak és energikusak, és őszintén küzdenek a saját céljaikért.
 • tátongó font: Az erőteljesen tátongó homlok általában a komoly és bátor személyekhez tartozik. Kiváló kommunikációs és vezetői képességekkel bírnak, és jobban kezelik az adott helyzet egyes váratlan fordulatait.

Szemöldök Alakja

A szemöldök alakjától eltérőek a személy karaktertel kapcsolatos általános értékelései. Az alábbi módokban vizsgálhatjuk a különböző szemöldökívek és szemöldök formák jelentőségét:

 • Félig sátras szemöldök: Az ilyen szemöldök jellemzően egy kiegyensúlyozott és bölcs karaktert tükröz. Az ilyen személyek rendelkeznek személyiségüknek megfelelő típusú kompetenciákkal, amelyekkel az őket körülvevő környezetet megváltoztathatják.
 • Összefogott szemöldök: Az összefüggő szemöldököket általában azok birtokolják, akik nagyon határozottak akarataikban. Ők biztosítják a rendet, és hajlamosak az értékelésekre, ítéletekre és erős gazdagításra.
 • Domborított szemöldök: Az ilyen típusú szemöldököket gyakran olyan emberek birtokolják, akik rendkívül bizalmasak és nyitottak. Az ilyen szemöldök jelzi az önkifejező ember természetét, aki szeret beszélni és segíteni másoknak.
 • Vékony szemöldökök: Az ilyen szemöldök alakok gyakran egyszervű arcová változtat