10 hiba szempilla sminkelésekor és ápolásakor. Ismerős?

Ritkán gondolunk a szempilláink igényeire. Mindent megteszünk, hogy növeljük a volument, de az ezzel járó káros hatásokat figyelmen kívül hagyjuk. Nézd meg, hogy te is ugyanazokat a hibákat követed el.

A nők többsége azt akarja, hogy a szempillái mindig tökéletesek legyenek, mégsem tesznek semmit az állapotuk javítása érdekében. Végül is, a szempillák vastagsága és hossza a tulajdonos egészségétől függ! Valójában egyes cselekedeteink hozzájárul a szempillák állapotának romlásához, ahelyett, hogy segítene. Gyakran öntudatlanul legyengítjük a szempillákat, aminek következtében elveszítik életerejüket, és hozzájárulunk a fokozott kieséshez.

TOP 10 HIBA – SZEMPILLA SMINKEÉLSEKOR ÉS ÁPOLÁSAKOR ELKÖVETTET HIBÁK

 1.  Lejárt szempillaspirál használata
  A szempillaspirál lejárati ideje általában 3 hónap, hacsak a gyártó másként nem rendelkezik. Ezen idő eltelte után a kozmetikum elveszíti tulajdonságait, sűrűbbé válik és kiszárad. Nem olyan hatékony, mint az elején, és súlyosan károsíthatja a szempilláinkat. Ezen túlmenően egyes összetevők oxidálódhatnak és megváltoztathatják tulajdonságaikat, ezért kis csomókban összegyűlnek, és a szempillák hajlamosak sérülni.
 2. Befestett szempilla göndörítése
  A szempilla göndörítő olyan eszköz, amely lehetővé teszi a szempillák tökéletes göndörítését és a volumen növelését. Sajnos sok nő helytelenül használja, mert ritkán van idejük további szépítő kezelésekhez. Általában csak néhány réteget viszünk fel a szempillaspirállal. Tehát, amikor egy fontosabb eseményre készülünk, ugyanezt csináljuk, és egy szempilla göndörítőt veszünk elő, hogy a szempilláink még szebbek legyenek. Ezzel hibát követünk el, mert eltorzult, sérült é törött megjelenést kapnak. A szempilla göndörítőt csak szempillaspirál használata előtt lehet alkalmazni!
 3.  Sminkben alvás
  Az egyik leggyakoribb hiba, amely nem csak a szempillák állapotát negatívan befolyásolja, hanem az arcbőrünket is, a sminkben alvás. Általában lusták vagyunk, és nem mossuk le a sminket megfeledkezve arról, hogy a kozmetikumok és szennyeződések minden maradványa korlátozza a tápanyagok bejutását és akadályozza a szempillák regenerálódását. Ez megzavarja a növekedést, az eltömődött szőrtüszők pedig hozzájárulnak a hagymák gyengüléséhez és a szempillák kihullásához.
 4.  Túlzott szépségápolási kezelések
  A szempillák nagyon finom szőrszálak, amelyek nem szeretik, ha túl sok minden történik körülöttük. Ezért mértékkel kell alkalmazni a szépségápolási kezeléseket. Minél gyakrabban viselünk műszempillát, göndörítjük vagy festjük, őket annál inkább legyengülnek. A szempillák bizonyos színét és alakját biztosító anyagok nagy része kémiai keverék, amely tartósan károsítja a szerkezetét.
 5.  Szempillanövelő szérum hiánya
  Bár a szempillanövelő szérum népszerűsége folyamatosan nő, mégis csak azok a nők keresik, akik hosszabb szempillákat szeretnének. Ennek ellenére érdemes egy kiváló minőségű szérumot használni, még akkor is, ha elégedett vagy a szempilla megjelenésével. Ez ugyanis biztosítja az alapvető tápanyagokat és az optimális hidratációval még szebbé teszi őket. Ha nem használsz szempillanövelő szérumot, akkor a szempillák valószínűleg legyengülnek.
 6. Túlzott szempillaspirál használata
  A mérsékletesség nagyon fontos a sminkben. Ezzel elkerüljük a vicces megjelenést és az szempillák egészségére is odafigyelünk. A túlzott szempillaspirál használata határozottan nem jó.
 7.  Vízálló szempillaspirál indokolatlan használata
  A nők szeretik a vízálló szempillaspirálokat, mert a körülményektől függetlenül garantálják a kifogástalan megjelenést – eső, szél, sírás stb. A vízálló formulával készült szempillaspirált gyakran káros anyagokkal dúsítják, amelyek gyengítik a szempillákat. Határozottan jobb, ha nem vízálló szempillaspirálokat választunk, amelyek jó összetétellel bírnak, és tartósak, valamint egyszerűen eltávolíthatók egy sminklemosóval.
 8. Rendszeres műszempilla viselés
  A műszempillák lenyűgözőnek tűnnek, nagyon kényelmesek, és nem kell minden reggel szempillaspirált használni. A szempilla hosszabbítás egyszeri alkalmazása nem okoz kárt, viszont ha minden nap viseljük, az legyengíti a szempilláinkat és ettől kieshetnek. Érdemes az ilyen típusú kezeléseket különleges alkalmakra meghagyni.
 9. Ricinusolaj használata szempillákon
  A szempillaolaj felvitele nem rossz ötlet. Az olajok sok értékes zsírsavat, antioxidánst és vitamint tartalmaznak. A ricinusolaj a leggyakrabban ajánlott olaj, amely elméletileg serkenti a növekedést. Sajnos nagyon sűrű, és ha nem keverjük egyéb olajokkal hajlamos összeragasztani és legyengíteni a pillákat.
 10.  Nem megfelelő smink eltávolítás
  Érdemes újra a sminkeltávolításról pár szót váltani. Nagy hiba ezt kihagyni, de ha helytelenül csináljuk, szintén kárt tehetünk a pillákon. A szemsmink lemosásához legjobb a micellás víz vagy gyengéd testápoló, amelyek feloldják és összegyűjtik a kozmetikumot. Utána egy kozmetikummal átitatott vattapamaccsal óvatosan töröljük le a szennyeződést. A dörzsölés a lehető legrosszabb.